SIK SORULAN SORULAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

SIK SORULAN SORULAR

 

1. Erasmusla gitmek için şartlar nedir?

Cevap: Erasmus Öğrenim hareketliliği için genel şartlar; lisans öğrencileri için en az 2,20 GANO ve 75 dil puanı, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2,50 GANO ve 75 dil puanı ve tam zamanlı öğrenci olmak.

 

Tam zamanlı öğrenci: Henüz diploma/derecesinin gerektirdiği çalışmalarını/kredilerini tamamlamamış ve bir yarıyılda 30 AKTS kredisi karşılığı ders yükü olduğu öngörülen öğrencidir.

 

2. Erasmus Yabancı Dil Sınavı’na başvurmak istiyorum. Ofise mi gelmeliyim?

Cevap:Hayır. UKEY (https://ukey.uludag.edu.tr/) üzerinden başvuru yapmanız yeterlidir.

 

3. Erasmus Yabancı Dil Sınavı nerede yapılıyor?

Cevap:Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından yeri, sınav tarihinden önce ilan edilmektedir.

 

4. Erasmus Yabancı Dil Sınavı ne kadar süre geçerli?

Cevap:Öğrenci, mezun olana kadar geçerlidir.

 

5. Erasmus Yabancı Dil Sınavı ücreti ne kadar?

Cevap:Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından düzenlenen Erasmus Yabancı Dil Sınavları ücretsizdir.

 

6. Erasmus Yabancı Dil Sınavı dışında başka sınavlar geçerli mi?

Cevap:

  • Geçerli sınavlar: Bursa Uludağ Üniversitesi Erasmus Dil Sınavı, Bursa Uludağ Üniversitesi Erasmus B2 Dil Kursu Sonuçları, Bursa Uludağ Üniversitesi Dil Sınavı (BUÜDS), YÖKDİL, YDS, E-YDS ve ÖSYM’nin tanıdığı diğer sınavlar

 

7. Başvurular ne zaman başlıyor?

Cevap:http://intoffice.uludag.edu.tr/ adresinde ilgili yılların takvimleri yayınlanmaktadır.

 

8. Erasmus Öğrenim Hareketliliği başvurusu yapmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Cevap:http://intoffice.uludag.edu.tr/index.php/tr/Konular/oku.html?id=44&baslik=Erasmus+Öğrencisi+olmak+istiyorum.+Ne+yapmalıyım%3F  adresinde yapılması gerekenler anlatılmaktadır.

 

9. Erasmus Öğrenim Hareketliliği değerlendirme kriterleri nelerdir?

Cevap:http://intoffice.uludag.edu.tr/index.php/tr/Konular/oku.html?id=92&baslik=HİBE%2C+TANINMA+VE+DEĞERLENDİRME

 

10. Son sınıfta Erasmusla gidebilir miyim?

Cevap:Öğrenciler, öğrenimlerinin son sınıfında veya son döneminde, genel şartları taşıdıkları müddetçe, programdan faydalanabilirler.

 

11. Enstitü/Fakülte/Bölüm Erasmus koordinatör bilgilerini nereden öğrenebilirim?

Cevap:www.intoffice.uludag.edu.tr adresinden koordinatör sekmesinden ulaşabilirsiniz.

 

12. Bölümümün anlaşmalı olduğu üniversiteleri nereden öğrenebilirim?

Cevap:http://intoffice.uludag.edu.tr/index.php/tr/konular/oku.html?id=33&baslik=Erasmus+İkili+Anlaşmaları  adresinden ulaşabilirsiniz.

 

13. Bölümümün anlaşmalarını inceledim ama gitmek istediğim üniversite ile anlaşması olmadığını öğrendim. Ne yapmalıyım?

Cevap:Bölüm koordinatörünüzün ilgili üniversitenin derslerini incelemesi ve üniversitemize uygun ise; iletişime geçmesi gerekmektedir. Anlaşmanın imzalanması aşamasında ofis destek olacaktır. Bölüm/Fakülte koordinatörü ile ofisin ortaklaşa yürüteceği bir süreçtir.

 

14. Kontenjanları nereden öğrenebilirim?

Cevap:http://intoffice.uludag.edu.tr/index.php/tr/konular/oku.html?id=33&baslik=Erasmus+İkili+Anlaşmaları adresinden ulaşabilirsiniz.

 

15. Ne kadar süre ile Erasmus yapabilirim?

Cevap:Erasmus Öğrenim Hareketliliği kuralları gereği; en az 3 ay (90 gün) en fazla 12 ay programdan faydalanabilirsiniz. Aynı öğrenim kademesi içerisinde; Erasmus Öğrenim veya Staj hareketliliklerinden toplamda hibeli veya hibesiz 12 ay yararlanabilirsiniz. 12 aydan fazla kalınan süreler Erasmus programı kapsamında değerlendirilmez.

 

16. DGS ile geçiş yaptım. Erasmusla gidebilir miyim?

Cevap:DGS ile üniversitemize geçiş yapan ve tam zamanlı öğrenci statüsünde olup 30 AKTS ders yükü olan öğrenciler seçilmeleri halinde Erasmus programından faydalanabilirler.

 

17. Yüksek Lisans/Doktora tez döneminde öğrenciyim. Erasmusla gidebilir miyim?

Cevap:Tez döneminde olan yüksek lisans/doktora öğrencileri de programdan faydalanabilirler.

 

18. Çift anadal yapıyorum, Erasmus ile gidebilir miyim?

Cevap: Çift anadalda öğrenim gören öğrenciler, aynı başvuru döneminde sadece bir anadaldan hareketliliğe başvurabilirler.

 

19. Erasmus’a gitmeye hak kazandım. Gideceğim üniversitede alacağım dersler İngilizce mi olacak?

Cevap:Gideceğiniz üniversitenin web sayfasından ders kataloğunu inceleyiniz veya e-maille isteyiniz.

 

20. Tanınma nasıl sağlanır?

Cevap:http://intoffice.uludag.edu.tr/index.php/tr/Konular/oku.html?id=92&baslik=HİBE%2C+TANINMA+VE+DEĞERLENDİRME

 

21. Hibe tutarları ne kadar?

Öğrenim hareketliliği için tıklayınız.

Staj hareketliliği için tıklayınız.

 

22. Vize başvurumu Bursa Uludağ Üniversitesi Erasmus Ofisi mi yapmaktadır?

Cevap:Hayır. Her öğrenci, pasaport/vize gibi şahsi işlemlerini kendisi yürütmek durumundadır. Uluslararası İlişkiler Ofisi, sadece yardımcı belgelerin hazırlanmasında destek olmaktadır.

 

23. Vize başvurusu yapacağım. Hangi evrakları götürmem gerekiyor?

Cevap:Gideceğiniz ülkenin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki büyükelçilik veya konsolosluk web sayfalarından ilgili bilgileri edinebilirsiniz. Forum sayfalarında veya resmi olmayan yerlerden edindiğiniz bilgiler yetersiz veya yanlış olabilir.

 

24. Erasmus Öğrenim Hareketliliği yapmaya kazandım. Gideceğim dönem için öğrenim harcımı ödemeli miyim?

Cevap:UÜ’de okuduğu süre boyunca öğrenim harcı ödeyen öğrenciler, Erasmus hareketliliği gerçekleştirecekleri dönem için de öğrenim harcı ödemelerini yaparlar.

 

25. Erasmus Öğrenim Hareketliliği yapmaya hak kazandım. Hangi belgeleri hazırlamalıyım?

Cevap:http://intoffice.uludag.edu.tr/index.php/tr/Konular/oku.html?id=27&baslik=Belgeler

 

26. Erasmus Öğrenim Hareketliliğimi gerçekleştirdim ve Türkiye’ye döneceğim. Ne yapmalıyım?

Cevap:http://intoffice.uludag.edu.tr/index.php/tr/Konular/oku.html?id=46&baslik=Erasmus%27tan+döndüm.+Ne+yapmalıyım%3F

 

29/04/2019 10:27:55