ESN ( Erasmus Student Network )

ESN Nedir ?  (Erasmus Student Network)

1987 Yılında yükseköğrenimde öğrenci hareketliliğini desteklemek amacıyla kurulmuştur.37 ülkede 500 üniversitede faaliyet göstermektedir.’’Students helping students’’ mottosuyla  GÖNÜLLÜLÜK esaslı çalışır ve kar amacı gütmez.

ESN ULUDAĞ

2013 yılında ESN olma hakkı kazanan ESN Uludağ an itibari ile 80’e yakın üye bulundurmaktadır.Bursa’da ki tek yerel ESN şubesidir.ESN Türkiye’nin altında çalışmaktadır.

ESN PROJELERİ
-SocialErasmus: Bu projenin amacı uluslararası değişim öğrencileriyle beraber sosyal sorumluluk projeleri ve gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirmektir.Bu proje üç ana konu üzerinde yoğunlaşır: Hayırseverlik , Çevre ve Eğitim.
-Exchange Abilitiy: Bu projenin asıl amacı hareketliliği engelli öğrenciler arasında yaygınlaştırmak, Erasmus+ programını ve ESN aktivitelerini engelli öğrencilerin katılımına daha uygun hale getirmektir.
-EDUK8: Eduk8, ESN’in uluslararası eğitim projelerinden biridir. ESN içerisindeki öncelikli amacı, ağın üyelerinin geliştirilmesine, eğitilmesine olanak sağlayarak onların günlük ESN işlerini kolaylaştırmaktır.
-Mov’in Europe: Bu projenin temel amacı; gençleri hareketliliğe teşvik etmek ve öğrenciler için değişim programları ve hareketlilik fırsatları yaratıp, bu konularda bilgilendirmektir.
-ESN Card: ESNcard ESN’ in üyelik kartıdır. Bu kart, sizlerin Avrupa’ nın en büyük ve en havalı topluluğuna üye olduğunuza dair bir kanıttır! ESNcard aynı zamanda, neredeyse tüm ESN şubesi bulunan şehirlerde indirim kartı olarak kullanılmaktadır.ESNcard resmi, internet sitesinde indirim anlaşması olan tüm kuruluşların isimlerini bulabilirsiniz.ESNcard sahibi olmak isterseniz ESN Uludağ Ofis çalışma saatleri içerisinde ofise gelerek kartınızı satın alabilirsiniz.

ESN ULUDAĞ AMAÇLARI VE PRENSİPLERİ

-Uluslararası öğrencilerle ilgilenmek
-Uluslararsı öğrencilerin sosyal ve pratiksel uyumunu geliştirmek
-Yerel ,ulusal ve uluslararası seviyede uluslararası öğrencilerin ihtiyacını ve haklarını temsil etmek
-Hareketlilik programlarıyla ilgili gerekli bilgileri sağlamak.
-Yerel öğrencileri yurtdışında eğitim görmeleri için teşvik etmek
-Yurtdışında eğitim görüp geri dönen öğrencilerin tekrar adaptasyonu için çalışmak
-Öğrenci hareketliliğinin gelişmesine ve ulaşılabilirliğine katkı sağlamak
-Gönüllülüğe ve aktif vatandaşlığa değer vermek.

ESN Uludağ komite sistemi ile çalışmaktadır.3 ana komite bulunmaktadır.
-Organizasyon Komitesi:Gelen öğrencilerin Erasmusları boyunca güzel vakit geçirmelerini sağlayacak etkinlikler üretmek.
-PR (Public Relations) Komitesi: ESN Uludağ'ın tanınırlığını arttıracak fikirler üretmek ve etkinliklerden görseller toplayıp sosyal medyada öğrencilere ulaştırmak.
-SocialErasmus Komitesi: Gelen öğrencilere Erasmus'un sadece parti yapmak olmadığını gösterip, çeşitli sosyal sorumluluk projeleri üreterek öğrencilerin topluma fayda sağlamasına aracılık etmek ve öğrencilere toplum bilinci kazandırmak.

ESN Uludağ üyesi olan her kişi bu üç komiteden istediğine katılma hakkına sahiptir.

ÜYE OLMAK İÇİN

-Uludağ Üniversitesi öğrencisi olmanız gerekmektedir.
-Erasmus değişim hareketliliğinden faydalanmış olmanız gerekmemektedir.
-ESN Uludağ Ofis Çalışma Saatleri arasında Erasmus ofise gelerek üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

ESN ULUDAĞ OFİS ÇALIŞMA SAATLERİ
ÇARŞAMBA: 13:30-16:30

Daha ayrıntılı bilgiler için lütfen ESN Uludağ Ofis Çalışma Saatleri arasında Rektörlük Binası’nda bulunan Erasmus ofisi ziyaret ediniz.

İLETİŞİM:

Mail: esnuludag@esnturkiye.org