2015-2016 Secondos Değişim Programı Başvuruları

Secondos Değişim Programı için başvurular başlamıştır. Başvuru koşulları, başvuru şekli ve detaylı bilgi için aşağıdaki metni okuyunuz.

SECONDOS PROGRAMI

Secondos Programı Avusturya Innsbruck Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında imzalanan pilot projedir. Bu proje çerçevesinde Avusturya’da bulunan Türk kökenli üniversite öğrencileri Türk kültürünü, yaşam tarzını ve eğitim sistemini daha yakında tanıyıp, ileride iki ülke arasında ilişkileri güçlendirmek amacıyla bir ya da iki dönem öğrenim göreceklerdir. Üniversitemizden Innsbruck Üniversitesi’nde eşdeğer bölümü olan öğrenciler bu program kapsamında Avusturya’ya öğrenim görmek amacıyla gidebileceklerdir.

Başvuru Koşulları:

Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat, Eğitim, Mühendislik, Mimarlık, İlahiyat, İİBF ve Hukuk Fakültesi öğrencilerinden Innsbruck Üniversitesi’nde eşdeğer bölümü olanlar başvuru yapabilir. Bölüm bilgilerine http://www.uibk.ac.at/fakultaeten/ adresinden ulaşılabilir.

2015-2016 akademik yılı Bahar dönemi için toplam 5 öğrenci seçilecektir.

Hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri hariç; başvuran öğrencilerin en az A2 seviyesinde Almanca bilgisine sahip olması ve YDS ya da UÜ Erasmus İngilizce veya Almanca Dil Sınavı’ndan en az 60 almış olmaları ve GANO’larının en az 2,20/4,00 olması gerekmektedir. İngilizce, Almanca ve Fransızca Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin dil belgesi ibraz etmesine gerek yoktur.

2015/2016 akademik yılı Bahar dönemi başvuru değerlendirmesinde   GANO ölçüt alınacaktır.

Secondos Programı bir dönem için gerçekleşebilir.

Secondos Programı ile Avusturya’ya giden öğrencilere herhangi bir hibe ödemesi yapılmayacaktır. Giden öğrenciler seyahat, barınma, beslenme ve diğer tüm giderlerini kendileri karşılayacaklardır.

Innsbruck Üniversitesi’ne öğrenim süresi boyunca harç ödenmeyecektir.

Başvuru tarihleri: 03-11.Kasım. 2015

Başvuru belgeleri: Transkript ve Dil Sınav Sonuç belgesi.

Başvuru belgeleri Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim edilecektir.

Başvuru sonuçlarının açıklanması: Sonuçlar 12.Kasım.2015 günü UÜ web sitesinden ve Secondos Değişim Programı sayfasında açıklanacaktır.

İletişim:

Secondos Kurum Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. Hikmet UYSAL (uysalh@uludag.edu.tr) Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Tel: 294 22 71

Uluslararası İlişkiler Ofisi Secondos Sorumlusu: Uzm. Damla ELDELEKLİOĞLU(eldeleklioglu@uludag.edu.tr) Tel: 294 05 34

27/10/2015 10:44:19