2015-2016 ERASMUS+ ERASMUS DERS VERME HAREKETLİLİĞİ İLANI

Değerli Öğretim Elemanlarımız,

2014-2021 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+/Erasmus programı kapsamında 2015-2016 Akademik Yılı Ders Verme Hareketliliği için başvurular UKEY üzerinden başlamıştır. Başvurularınızı 07/10/2015 - 27/10/2015 tarihleri arasında çevrimiçi olarak UKEY üzerinden yapabilirsiniz. Hareketlilik tarihleri: 02/11/2015 – 30/09/2016

·         Ders Verme Hareketliliği Nedir?

Detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

·         Kimler Faydalanabilir?

Üniversitemizde görevli tüm öğretim elemanlarımız faydalanabilir. 2015-2016 akademik yılı için ders verme hareketliliği kapsamında kurumumuza tahsis edilen hibe miktarı yaklaşık 10 kişi içindir. Ancak, bu sayı, gidilmek istenen ülke ve hibe miktarları, seyahat miktarı ve süreye göre değişiklik gösterebilmektedir.

·         Kontenjanlar nedir ve nerelere başvuru yapılabilir?

Üniversitemizin anlaşmalı olduğu ve web sayfamızda (http://intoffice.uludag.edu.tr/ )  “Anlaşmalar” sekmesinde yer alan bölümünüze ait anlaşmaların olduğu üniversitelerle iletişime geçilip ders verme hareketliliği kapsamında gidilebilir. Öğretim elemanlarımız, gitmek istediği üniversite ile yazışarak davet mektubu almakla yükümlüdür.

·         Nasıl başvuru yapılır?

UKEY’e giriş yaptıktan sonra Erasmus Başvuruları sekmesinden Ders Verme Başvuruları’nı seçmeniz gerekmektedir. Yönergeyi okuduktan sonra, otomasyondan çekilen bilgileriniz ekrana yansıyacak ve zorunlu alanları doldurmanız gerekecektir. Daha önce Erasmus Programından faydalanmış olanların, “Daha önce gittiniz mi?”  sorusuna cevap vermesi ve kaç kez gittiğini yazması gerekmektedir.

Websayfamızda http://intoffice.uludag.edu.tr/index.php/tr/Konular/oku.html?id=56&baslik=Belgeler+  yer alan Öğretim Programının, açıklamada bahsedildiği şekilde doldurulması, imzalanması ve karşı üniversite tarafından da imzalanmış hali size gönderildikten sonra UKEY’e yüklemeniz gerekmektedir. (Taranmış sureti kabul edilmektedir.)

Gideceğiniz üniversite tarafından size bir kabul mektubu** gönderilmeli ve bu kabul mektubunu da başvuru esnasında UKEY’e yüklemeniz zorunludur. Başvuru aşamasında Banka bilgileri kısmını doldurmak zorunlu olmamakla birlikte Vadesiz Euro hesabı olanların doldurması tavsiye edilmektedir. Başvuru tarihleri arasında UKEY’de başvurunuzla ilgili değişiklik yapabilirsiniz. En son yapılan başvuru dikkate alınacaktır.

*Ders verme süresi en az 2 iş günü en fazla 3 iş günü olmalıdır. 3 iş gününü aşan ders verme günleri için hibe tahsisi yapılmayacaktır. Seyahat için 1 gün ders verme hareketliliği öncesi 1 gün de sonrası olmak üzere toplamda en az 4 en fazla 5 gün Erasmus Ders Verme Hareketliliği süresi olarak hesaplanacaktır.

**Kabul mektubunda isminiz, hangi tarihler arasında ders vereceğiniz ve en az 8 saat ders vereceğiniz belirtilmiş olmalıdır. Örnek kabul mektubu web sayfamızda mevcuttur.

(http://intoffice.uludag.edu.tr/index.php/tr/Konular/oku.html?id=56&baslik=Belgeler+)

UKEY üzerinden başvuru yapıldıktan sonra ofise elden belge getirilmesine gerek yoktur.

·         Başvuruların Değerlendirilmesi ve Seçim

Müracaatlar, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirilecek olup, değerlendirme sırasında Ulusal Ajans tarafından belirlenen ulusal öncelikler ve kurumumuzca belirlenen aşağıdaki kriterler göz önünde bulundurulacaktır. 2015/2016 akademik yılında “Personel Ders Verme Hareketliliği” faaliyeti kapsamında sırasıyla;

1.Daha önce Erasmus personel hareketliliğinden (hem ders verme hem eğitim alma) faydalanmamış öğretim elemanları,

2.Daha önce Erasmus personel hareketliliği faaliyetlerine dahil olmayan bölüm ya da birimlere,

3.Daha önce Erasmus personel hareketliliği faaliyetlerinde yer almayan ülke veya kurumlarında yapılacak faaliyetlere,

4.“Erasmus Öğrenci Hareketliliği” faaliyetini daha çok sayıda yapan enstitü/fakülte/bölüm öğretim elemanlarına,

7.Kurumumuzun Erasmus faaliyetlerinde katkısı olan öğretim elemanlarına,

8.Erasmus koordinatörleri ve yardımcılarına,

9.Yabancı dil sınavlarından daha yüksek puan alan öğretim elemanlarına,

10.Günlük hibe miktarı az olan ülkelere gidecek öğretim elemanlarına öncelik verilir.

·         Hibe*

Ülke Grupları

Hareketliliğe Gidilen Ülkeler

Günlük Hibe Miktarları (Avro)

Birleşik Krallık, Danimarka, Hollanda, İrlanda, İsveç

144,00 €

Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs Rum Kesimi, Çek

Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İzlanda,

İtalya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Romanya

126,00 €

Makedonya, Almanya, Letonya, Malta, Portekiz, İspanya

Slovak Cumhuriyeti

108,00 €

Hırvatistan, Estonya, Litvanya, Slovenya

90,00 €

* Bu tablo, Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan Program Rehberi’nden alınmıştır.

Ulaşım Hibesi

·         Aşağıdaki tabloda,seyahat mesafesine göre verilen tutarlar gidiş-dönüş yolculuk için toplam tutarlardır.*

·         Seyahat mesafesi Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı (Distance Calculator) kullanılarak hesaplanmalıdır.

·         Bursa’dan ders vermek için gidilen şehir arasındaki mesafe dikkate alınır.

·         Distance calculator’a aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

**Seyahat Mesafesi

Tutar (Avro)

100-499 km arası

180,00 €

500-1999 km arası

275,00 €

2000-2999 km arası

360,00 €

3000-3999 km arası

530,00 €

4000-7999 km arası

820,00 €

8000 km ve üzeri

1.100,00 €

*Mesafe hesaplayıcı (Distance Calculator) hesapladığı kilometreye göre verilecek olan yukarıdaki yolculuk tutarları dışında yolculuk için ekstra bir ücret ödenmeyecektir.

**Bu tablo, Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan Program Rehberi’nden alınmıştır.

Sorularınız için:

Erasmus Program Uzmanı Damla Eldeleklioğlu: 40534 / eldeleklioglu@uludag.edu.tr