ÖNEMLİ-Corona Virüsü (COVID-19) hk.

Değerli öğrencilerimiz,

Corona virüsü (Covid-19) nedeni ile ülkeye dönüş yapmak zorunda kalan veya tercih eden öğrencilerin bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile irtibata geçmesi gerekmektedir. TC Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmış olan Corona virüsüne (Covid-19) karşı alınacak tedbirlere istinaden;

1.     Ulusal Ajansın belirlediği çerçevede öğrencilerin hakları korunarak (bkz. http://www.ua.gov.tr/haberler/corona-covid19-virus-hakkinda-duyuru/) dönüş işlemleri gerçekleştirilecektir.

2.     Öğrenci geri alınamayacak bir harcama yapmış ise (örneğin yurt/kira bedelleriniz erken ayrıldığınız için kaldığınız yer tarafından size geri ödenmiyorsa) iptal sonrası uğradığınız zarar Erasmus kapsamında karşılanacaktır. Bu durumda ilgili ödemeye dair iptal ceza tutarı belgesinin erasmus@uludag.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

3.     Öğrenci pasaportlarının resimli sayfası ve giriş çıkış mühürlerinin olduğu sayfaların okunaklı bir şekilde fotoğrafı çekilerek veya e-devlet üzerinden alınan “Yurda Giriş Çıkış Belgesi”nin erasmus@uludag.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

4.     Ekonomi sınıfı dönüş uçak biletleri Erasmus kapsamında karşılanacaktır. Biletin erasmus@uludag.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

5.     Özellikle Çin Halk Cumhuriyeti, Singapur, İran, Tayland, Japonya, Hong-Kong, Güney Kore, İtalya, Suudi Arabistan (umre ziyareti) olmak üzere, tüm Avrupa ülkelerinden dönüş yapan öğrencilerin 14 gün boyunca evlerinde istirahat etmesi (bkz. https://www.saglik.gov.tr/TR,64307/yurt-disindan-donen-vatandaslarimizin-14-gun-kuralina-uymasini-rica-ediyoruz.html) ve bu süre zarfında bir yakınının öğrencinin pasaportu ile “Bursa Uludağ Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Polikliniği”ne müracaat etmesi sağlanmalıdır.

6.     14 günlük istirahat sonrasında öğrencinin önce kendi fakülte öğrenci işleri ofisine giderek Erasmus’dan feragat ettiğini bildiren dilekçesini teslim etmesi, kaydını açtırması ve daha sonra merkezi öğrenci otomasyon birimine giderek fakültesinden sorumlu olan yetkili ile ders seçme işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

7.     Öğrenci bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaşırsa erasmus@uludag.edu.tr adresine sorununu özetleyen bir e-posta gönderebilir.

Öğrenciler istenilen tüm belgeleri, tek bir e-posta ile göndermeli, e-postada Corona virüsü (Covid-19) nedeni ile döndüğünü belirtmelidir. Tüm öğrencilerin Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan 14 gün kuralı ile bu e-postanın 5. Maddesindeki hususlara azami özen ve önem göstermesi beklenmektedir.

Ofis ile iletişiminizi erasmus@uludag.edu.tr e-posta adresi üzerinden sağlayınız.

12/03/2020 10:42:11