Birleşik Krallık'ta Staj Yapmak İsteyen Öğrenciler için ÖNEMLİ Duyuru

Birleşik Krallık'ın Brexit kapsamında AB üyeliğinden çıkması durumunda Erasmus programına dahil olup olmayacağı ile ilgili henüz net bir bilgi bulunmamakla birlikte Avrupa Komisyonu tarafından aşağıdaki açıklama yapılmıştır. Birleşik Krallık'ta Erasmus staj hareketliliği planlayan öğrencilerin aşağıda yer alan açıklama kapsamında planlama yapmaları tavsiye edilmektedir. Avrupa Komisyonu'nun İngilizce açıklama metni için tıklayınız.

1)      Birleşik Krallık’ın 31 Ekim 2019 tarihine kadar AB’den çıkması öngörülmektedir.

2)      Birleşik Krallık 31 Ekim 2019 tarihi itibariyle AB’den anlaşmalı çıkarsa program ülkesi olarak Erasmus+’ta yer almaya devam edecek ve bu tarih öncesi veya sonrasındaki hareketlilikler Brexit’ten etkilenmeyecektir.

3)      Birleşik Krallık’ın AB’den anlaşmasız çıkması durumunda 31 Ekim 2019 tarihi itibariyle başlamış olan hareketlilikler daha önce ilan edilen “Contingency Measure” kapsamında değerlendirilecek ve herhangi bir hak kaybı söz konusu olmayacaktır.

4)      Birleşik Krallık’ın anlaşmasız AB’den ayrılması durumunda 1 Kasım 2019 tarihi itibariyle başlayacak hareketlilikler için durum belirsizliğini korumaktadır.

5)      Gelişmeler https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about/brexit_en adresinden takip edilebilir.

29/05/2019 14:09:49