2019-2020 Akademik Yılı I. Erasmus Dil Sınavı Yönergesi

4 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan 2019-2020 Akademik Yılı I. Erasmus Dil Sınavı ile ilgili yönerge aşağıdaki verilmiştir:

2019 1. ERASMUS YABANCI DİL SINAVI BAŞVURULARI

BUÜ Erasmus Yabancı Dil Sınavının başvuruları 27 Kasım – 26 Aralık 2018 tarihleri arasında online olarak UKEY üzerinden (ukey.uludag.edu.tr) yapılacaktır. Başvurular 26 Aralık 2018 saat 23:59 itibarıyla sona erecek ve sınav 04 Ocak 2019 tarihinde yapılacaktır. Almanca ve Fransızca sınavları 14:00’da, İngilizce sınavı ise 17:00’da yapılacaktır. Sınavlar ücretsizdir. Birden fazla dilde sınava girecek adaylar her bir dil için ayrı başvuru yapmalıdır.

2019-2020 akademik yılının güz döneminde Erasmus ile gitmek isteyen ve herhangi bir dil sınav sonucu olmayan öğrenciler bu sınava mutlaka girmelidirler. Daha önce BUÜ Erasmus Dil Sınavına girmiş olan öğrenciler girdikleri sınava ait puanlarını kullanabilirler.  Puanlarını yükseltmek isteyenler tekrar sınava girebilirler. Düşük puan alındığı takdirde yüksek olan sınavın puanı geçerlidir. İkiden fazla sınav sonucu olması durumunda en yüksek puan geçerlidir.

Aldığınız dil puanı her eğitim düzeyi (lisans, yüksek lisans ve doktora) için ayrı ayrı değerlendirilmektedir. Bir seviyeden alınan puanlar diğerinde geçerli değildir. Bu durumda olan öğrenciler bu sınava tekrar girmelidirler.

Önemli Uyarı: 2019 proje döneminden itibaren (2018 proje dönemi de dahil) Erasmus öğrenim ve staj hareketliliği yerleştirmeleri için asgari dil puanı B2 (en az 75 puan) olmuştur.

Secondos ve Mevlana programlarından yararlanabilmek için Erasmus sınavından alınan sonuçlar kullanılabilir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

1. BUÜ ana sayfasından UKEY butonuna tıklayın,
  2. Otomasyon kullanıcı adı ve şifrenizi girin. “Öğrenci”yi seçin ve sisteme girin,
  3. “Erasmus Başvuru” butonuna tıklayın,
  4. “Yabancı Dil Sınavı”nı seçin,
  5. Kendi bilgilerinizi kontrol edin,
  6. Sınava gireceğiniz dili (İngilizce, Almanca veya Fransızca) seçin,
  7. “Kaydet” butonuna tıklayın,
  8. “Belgeyi açmak için tıklayınız”ı tıklayın,
  9. Belgenizi bilgisayarınıza kaydedin ve çıktısını alıp imzalayın. Bu belgeyi sınava girerken yanınızda götürmelisiniz.
  10. Sınav salonları 28 Aralık 2018 tarihinde BUÜ YDYO sayfasından duyurulacaktır.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARILAR

1. Bu belge yalnız başvuru yaptığınız dildeki sınava giriş için kullanılır, başka hiçbir sınava giriş için kullanılamaz.
  2. Sınava Giriş Belgesi olmadan sınava girmeniz mümkün değildir. Sınav günü belgenizi yanınızda bulundurmayı unutmayınız.
  3. Sınava girerken bu belge ile birlikte fotoğraflı ve onaylı bir özel kimlik belgesi  (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ya da pasaport) bulundurmanız gerekmektedir.
  4. Sınav Giriş Belgesi ile fotoğraflı özel kimlik belgesini yanında bulundurmayan adaylar sınava kesinlikle alınmayacaktır.
  5. Sınav başladıktan 20 dakika sonra gelen adaylar sınava alınmayacaktır.
  6. Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleşme işlemlerinde gecikme yaşanmaması için sınav saatinden 30 dakika önce sınav yerinde hazır bulununuz.
  7. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların üstleri güvenlik görevlileri tarafından aranacaktır. Adayların sınava silah, bıçak vb., cep telefonu, cep bilgisayarı, çağrı cihazı vb. bir elektronik cihaz ile girmeleri yasaktır.
  8. Sınava sözlük, defter, müsvedde kağıdı, hesap makinesi, cetvel vb. materyal getirmek yasaktır.
  9. Sınava girerken yanınızda en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşunkalem, yumuşak ve leke bırakmayan bir silgi ve bir adet kalemtıraş bulundurmanız gerekmektedir.
  10. Sınava yanınızda şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.
  11. Sınav sonuçları bir hafta içerisinde Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından (ydyo.uludag.edu.tr) ve UKEY’den duyurulmaktadır.
  12. Sınav Sonuç Belgeleri sınav sonuçları açıklandıktan sonra Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşlerinden teslim edilmektedir.
18/12/2018 14:53:15